50 jaar Meesters in Metaal
Het geschiedenisverhaal van vader en zoon Bouwmeester

Landbouwwerktuigen, tenten en luchthallen

De achtjarige Rinus Bouwmeester droomt van een eigen bedrijf. In 1963 begint hij met het repareren van landbouwwerktuigen op het erf van zijn pa. Dag en nacht kunnen klanten bij hem aankloppen. Vanuit een kamertje thuis, werkt hij hard voor brood op de plank. Pas in 1974 bouwt hij de huidige werkplaats aan de Industrieweg te Oudenbosch en neemt zijn eerste personeel aan. Hij doorstaat de crisis en boekt succes met het bouwen van tenten en luchthallen.

Kantelbakken

Dit succes blijft niet onaangeroerd. In de jaren 80 ontwikkelt hij daarom een nieuw product: de kantelbak. Een gouden greep gezien de grote afname tot op heden. Ondertussen wordt hij vader van zoon Richard. Die krijgt de liefde voor metaal met de paplepel ingegoten, maar vindt het ook echt leuk. Hij gaat werken in het bedrijf van zijn vader.

Ingenieuze machineoplossingen

Vanaf dat moment doet vader een stap naar de achtergrond en ontwikkelt Richard zich tot eigenaar. Geruisloos met slechts een handtekening gaat Bouwmeester Metaal over van vader op zoon in 2005. Inmiddels ligt de focus op het bedenken van ingenieuze machineoplossingen. Ondanks de kleine ploeg medewerkers werkt Bouwmeester aan grote internationale projecten. Er is veel geïnvesteerd in automatisering en efficiency. Door continu vernieuwen blijft Bouwmeester ook de komende 50 jaar, meester in metaal.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.