CNC-verspaning

Bij Bouwmeester Metaal bent u aan het juiste adres voor verspaning. Wij hebben de juiste machines en vakmensen in huis voor deze specialistische manier van werken. Hierdoor zijn we een betrouwbare partij op het gebied van CNC verspanen, CNC frezen en CNC draaien. De moderne machines van Bouwmeester Metaal kunnen werk tot in de kleinste details uitvoeren. 

In feite valt iedere vorm van materiaalbewerking, waarbij het bewerkte product kleiner of lichter wordt, onder de noemer verspaning. Anders gezegd valt iedere manier van bewerking, waarbij spanen of krullen van het bewerkte materiaal afkomen onder verspaning. 

Bij Bouwmeester Metaal kunt u terecht voor de verspaning van alle soorten metaal en kunststof. Wij zijn dé specialist in verspaning en we vertellen u graag waaruit dit blijkt:

  • Door kwalitatief hoogwaardig snijgereedschap én onze know-how waarborgen we een perfect product.
  • Door het uitgebreide machinepark bieden we welke vorm van verspanende bewerking aan.
  • Onze 4-assige machines verhogen kwaliteit, verkorten doorlooptijd en verlagen kosten.
  • Met onze CNC Draaibanken kunnen we grote series verspanen met een constante kwaliteit.

Verspaning van alle soorten metaal en kunststof 

Bij Bouwmeester Metaal kunnen we vrijwel alle soorten materialen verspanen. Of het nu om verspanende metaalbewerking of kunststofbewerking gaat; we doen het! Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten materiaal die we verspanen: 

  •       RVS
  •       Aluminium 
  •       Staal 
  •       Kunststoffen 

Bovenstaande lijst van metalen en andere materiaalsoorten geeft een goed beeld, maar is zeker nog niet volledig. Doordat we zoveel materialen kunnen verspanen, kunnen we voor de productie precies dát materiaal gebruiken dat het beste bij jouw wensen aansluit. Daarbij kijken we natuurlijk naar de ideale mix van minimale vereisten- en zo laag mogelijke kosten van het eindproduct. 

Welke verspanende bewerkingen voert Bouwmeester Metaal uit? 

Bij Bouwmeester Metaal voeren we simpelweg alle verspanende werkzaamheden uit. Natuurlijk zijn er wel een aantal bewerkingsvormen die het meest voorkomen. Deze bewerkingsvormen zijn: frezen, draaien en boren. Voor technische en industriële sectoren is gebleken dat deze methoden het beste aan de vraag kunnen voldoen. Maar we zouden geen metaalbewerkingsbedrijf zijn als we niet konden kotteren, tappen en nog veel meer. Vraag gerust naar de mogelijkheden en we kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.   

Flexibel, efficiënt en nauwkeurig 

Bouwmeester Metaal heeft jarenlange ervaring met mechanische verspaning. We kennen de kneepjes van het vak. Onze ervaren collega’s weten precies met welke machines en gereedschappen we de nauwkeurigste tolerantie realiseren. Hierdoor kunnen we garanderen dat alle artikelen identiek zijn aan elkaar. 

Wist je dat we na het verspanen de onderdelen steekproefsgewijs onderwerpen aan een meet-test? Door gebruik te maken van digitale micrometers (groef, flank, binnen en buiten), hoogtemeters en diverse digitale schuifmaten controleren we de maat zorgvuldig en weet je zeker dat alle maten kloppen. Om nog meer zekerheid te bieden, wordt alles gecontroleerd met kalibers.