Lasersnijden met de Fiber laser-snijmachine

Lasersnijden is de basis van de meeste plaatwerkproducten. Het is van groot belang dat dit nauwkeurig wordt uitgevoerd. Met onze nieuwe fiber lasersnijmachine leveren wij zowel staal, RVS en aluminium op maat aan. Door de vergaande automatisering van onze machine met voorraadtoren en ontlading en belading. Zijn wij in staat om onbemand te snijden.

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarbij diverse materialen middels een laser in de juiste vorm en maat worden gesneden. Dit wordt gerealiseerd door lichtversterking. De laser is een elektromagnetische stralingsbron. Het licht afkomstig uit deze stralingsbron wordt met een zeer hoge intensiteit uitgezonden. De breedte van de straling bevat slechts enkele tiende millimeters. Hierdoor is de intensiteit van de lichtstraal op een heel klein oppervlakte gefocust en kan ermee gesneden worden.Voordelen van fiber
lasersnijden:

  • Perfecte snijresultaten op een breed scala aan materialen;
  • Efficiënt en uiterst nauwkeurig in zowel dikke als dunne materialen;
  • Vrije vorm snijden (zeer complexe contouren mogelijk);
  • Snelle service.

Mogelijkheden materiaalbewerking:

Onze Fiber lasersnijmachine is uitgerust met de nieuwste lasertechniek en kan worden ingezet om staal, RVS en aluminium in verschillende diktes te snijden. De mogelijkheden van materiaalbewerking zijn:

Materiaal: Dikte:
Staal 0,5 mm – 20 25 mm
RVS 0,5 mm – 15 mm
Aluminium 0,5 mm – 10 mm 12 mm
Non ferro 1 mm – 3 mm
Maximaal plaatbereik 3000 x 1500 mm