Lasersnijden van staal, aluminium en RVS

Bouwmeester Metaal is dé partner als het gaat om lasersnijden. De efficiënte manier waarop wij werken maakt deze belofte waar. Lasersnijden heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is de basis van vrijwel alle plaatwerkproducten. Het is van groot belang dat het lasersnijden zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd. Daarom wordt op kwaliteit bij Bouwmeester Metaal nooit ingeboet. 

Voor de totstandkoming van ons product maken wij gebruik van nieuwe fiber lasersnijmachine. Hiermee kunnen wij zowel staal, RVS en aluminium in iedere maat aanleveren. Door de vergaande automatisering van onze machine – met voorraadtoren, ontlading en belading – zijn wij in staat om onbemand te snijden. 

Mogelijkheden lasersnijden en materiaalbewerking:

Lasersnijden in verschillende materiaaldiktes

Onze Fiber lasersnijmachine is uitgerust met de nieuwste lasertechniek en kan worden ingezet om staal, RVS en aluminium in verschillende diktes te snijden. De verschillende materiaaldiktes zijn:

  •       Staal 0,5 – 25 mm 
  •       RVS 0,5 – 15 mm 
  •       Aluminum 0,5 mm – 12 mm
  •       Non Ferro 1 mm – 3 mm

Het maximale plaat bereik dat de Lasersnijder van Bouwmeester Metaal kan verwerken bedraagt 3000 mm x 1500 mm. Ons lasersnijmachine zorgt voor een snelle doorlooptijd en een hoogwaardig maatvast product. Lasersnijden is namelijk bijzonder nauwkeurig. 

Gravure mogelijk 

Met het lasersnijmachine van Bouwmeester Metaal is het ook mogelijk om (licht) te graveren. 

Hierbij kan worden gedacht aan een logo, serienummer of bijvoorbeeld het aanbrengen van een markering om te lassen. Kenmerkend voor Bouwmeester Metaal is dat wij uiterst snel kunnen handelen. Wij hebben restplaten beschikbaar, die snel inzetbaar zijn. 

Voordelen van fiber lasersnijden:

Het lasersnijden van plaatwerkproducten brengt verschillende voordelen met zich mee. De verschillenden voordelen van fiber lasersnijden zijn: 

  •       Perfecte snijresultaten op een breed scala aan materialen;
  •       Efficiënt en uiterst nauwkeurig in zowel dikke als dunne materialen;
  •       Vrije vorm snijden (zeer complexe contouren) mogelijk;
  •       Een snelle service. 

 

Ultra moderne lasertechniek met de Fiber lasersnijmachine

Het aanschaffen van een lasersnijmachine vraagt om een behoorlijke investering. Voor de bediening van de machine is getraind personeel vereist. Voor veel constructiebedrijven is een lasersnijmachine niet rendabel. Bouwmeester Metaal heeft bewust gekozen voor de aanschaf van een lasersnijmachine en heeft zich gespecialiseerd in het toeleveren van plaatwerk(delen) aan machinefabrieken en constructiebedrijven. 

 

De flexibiliteit die kenmerkend is voor Bouwmeester Metaal maakt het mogelijk dat tijdens het bewerkingsproces vaak meerdere orders gecombineerd kunnen worden. Het resultaat? Plaatwerkproducten die tegen een concurrerende prijs worden aangeboden.