CNC-kanten

Precisie kantwerken tot wel 4 meter lengte. 

Voor kantwerk bent u bij Bouwmeester Metaal aan het juiste adres. Kanten is een productietechniek, waarbij een 2D plaat in een 3D contour wordt omgebogen. Bij kanten/zetten brengen we met behulp van een kantbank een hoek in het product. Deze buiging is vaak noodzakelijk en zorgt voor versteviging van het eindproduct. 

Bij het zetten kunnen we een haakse hoek maken, maar ook is het mogelijk om een radius te creëren. Een radius is mogelijk door gefaseerd te kanten. Met de kantbanken van Bouwmeester Metaal is het mogelijk om plaatwerk met een lengte tot wel 4 meter en maximaal 220 ton te drukken en in een hoek van 90 graden om te buigen.

 

De mogelijkheden van CNC-kanten bij Bouwmeester Metaal

 

De maatvoering 

Bouwmeester Metaal beschikt over meerdere kantbanken met een maximale lengte van 4000 mm en 3100 mm breedte tussen het frame. De maximale zetmaat tussen het frame is 3100 mm. De maximaal te verwerken plaatdikte is 20 mm voor staal en 15 mm voor RVS. 

 

Uitbreidingsmogelijkheden 

Kenmerkend voor Bouwmeester Metaal is de efficiëntie en flexibiliteit, waarmee te werk wordt gegaan. 

 

Voordelen van CNC-kanten 

Met kanten/zetten buigen we een 2D-plaat om in een 3D-vorm, waardoor een stevig eindproduct wordt gecreëerd. Met onze afkantpersen verzorgen we zetwerken in plaatwerk van RVS, aluminium of staal. Bouwmeester Metaal maakt zowel enkel- als seriestuks producten. Ook complexere vormen zijn geen probleem.

De voordelen van CNC-kanten bij Bouwmeester Metaal op een rij: 

      Kwalitatief sterk eindproduct 

      Korte doorlooptijd 

      Efficiënt gebruik van materiaal 

      Kanten tot een totale breedte van 4000 mm.

      Tot 220 ton perskracht.

 

De innovatieve kantpers van Bouwmeester Metaal 

De aanschaf van een kantpers brengt een behoorlijke investering met zich mee. Daarnaast vraagt het bedienen van een kantpers om opgeleid personeel. Voor veel constructiebedrijven is een kantpers niet rendabel. Bouwmeester Metaal heeft gekozen voor een innovatieve kantpersen, waarbij is gespecialiseerd op het toeleveren van plaatwerk(delen) aan machinefabrieken en constructiebedrijven. Hiermee versterkt het bedrijf zijn onderscheidend vermogen. 

 

Door de flexibiliteit kunnen er tijdens het verwerkingsproces vaak meerdere orders gecombineerd worden. Dit biedt de mogelijkheid om plaatwerk tegen een concurrerende prijs aan te bieden.