Machinebouw

 

Geen vraag is onoplosbaar bij Bouwmeester Metaal. We vinden dit een uitdaging! We werken volgens onderstaande vier stappen uit het methodisch ontwerpmodel.

 

1. Probleemdefinitie

In het eerste persoonlijke gesprek gaan we uitgebreid in op de wensen en de eisen waaraan de machine moet voldoen. We denken actief mee over een mogelijke oplossing. Het doel van dit gesprek is een exacte vaststelling van het probleem.

2. Analyse

Als het probleem bekend is, onderzoeken we de gewenste werking van de machine. Er vinden berekeningen plaats aan de hand van uw Programma van Eisen.

3. Ontwerp (3D)

Met de bevindingen uit de analyse gaan we 3D ontwerpen. U ontvangt een prototype als testmodel. Wilt u uw klanten al laten zien hoe de machine werkt? Of de werking demonstreren op een vakbeurs? Geen probleem. Bij Bouwmeester Metaal kunt u ook terecht voor 3D simulaties. Zo legt u uw klanten haarfijn uit hoe de machine in elkaar zit en functioneert.

4. Evaluatie

Functioneert het ontwerp naar behoren? Dan verzorgen we de ingebruikname van de machine bij u in bedrijf of bij uw klant. De gebruikers krijgen een uitgebreide handleiding en indien gewenst een instructie. Uiteraard wordt de machine afgeleverd compleet met RI&E rapport. Zo is alles in één keer geregeld.3D Simulaties

Doet de machine wat hij moet doen? Met een 3D simulatie bekijkt u dit vooraf! Met behulp van een 3D simulatie wordt uitgebreid getest of het ontwerp voldoet aan de functie-eisen. Een enorm efficiënte manier om het ontwerpproces te versnellen! Afhankelijk van de wensen worden berekeningen en analyses gemaakt van de sterkte, beweging en druk. De simulatie gaat daarbij uit van uw bedrijfssituatie.

Voordelen testen via 3D simulaties

  • Kwalitatief beter eindontwerp en machine
  • Geen kosten voor een prototype
  • Betere resultaten per machine

Verras uw klanten
Wilt uw klant op voorhand zien hoe zijn machine werkt? Of wilt u de werking van de machine showen op een beurs? Dat is zo geregeld! Met de 3D simulaties ziet iedereen exact wat de machine doet en hoe deze in elkaar zit. Dit laatste is ook handig bij ingebruikname of verplaatsing van een machine uiteraard!

Soorten simulaties

  • Beweging en sterkteberekeningen
    Functioneert de machine nog onder een bepaalde kracht, spanning of vervorming? De 3D Motion animatie simuleert de statische en dynamische belastingen. Hieruit valt te concluderen of alle componenten in, op en bij elkaar passen en functioneren. De bevindingen en wijze van berekenen, ontvangt u een uitgebreid rapport.
  • Druk berekeningen
    Hoeveel druk kan een buis of leiding aan? Het antwoord is terug te zien in een 3D Simulation Flow.  Deze animatie bootst vloeistof of gasstromen na onder door de gewenste omstandigheden. Zo kan bijvoorbeeld worden bepaald of een pomp of luchtafzuiging voldoende zwaar is.

 

Extra’s

Machine richtlijn / CE markering
Een goedwerkende machine afleveren is één, maar minstens zo belangrijk is een veilige werking. Bouwmeester Metaal levert een RI&E rapport bij elke machine. Hierin staat een overzicht van alle risico’s compleet met advies ter minimalisatie. Dit rapport is onderdeel van het technisch dossier. Het bevat alle ins en outs van de machine inclusief een beschrijving van elke ontwerpstap.

Handleiding en instructie
Bij de oplevering ontvangen de gebruikers een praktische handleiding. Daarnaast geeft Bouwmeester Metaal ook instructie op locatie, bijvoorbeeld tijdens ingebruikname. Aanvullend of als alternatief kunnen de gebruikers ook uitleg krijgen via een 3D simulatie.